Prima vacanță în insulele Maldive? O alegere inspirată.

vacanta-Maldive-cu-Speranta-Ionescu-si-Avanti-Holiday-Aadaran-Prestige-Vadoo

Insulele Maldive sunt o destinație unică în ceea ce privește clima, structura geografică și cultura. Dacă călătorești pentru prima dată în Maldive, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le știi, ca să poți profita la maxim de călătoria ta.

Până când îmi voi găsi un moment să scriu despre experiența mea personală în Maldive ca destinație exotică de vacanță, îți las câteva informații utile preluate de pe ClubMed.Asia care te pot ajuta să alegi cu mai mult entuziasm o vacanță în Maldive.

Maldive este alcătuit din peste 1000 de insule mici
Maldive se află la aproximativ o oră de zbor de Sri Lanka și este format din aproape 1200 de insule răsfirate în vastul Ocean Indian. Ti-ar veni sa zici că este o țară uriașă. Totuși, suprafața sa de uscat este mică, deoarece majoritatea insulelor sunt mici. Multe hoteluri din Maldive ocupă o întreagă insulă datorită dimensiunii acestora.

Religia oficială este islamul în Maldive
Un lucru reținut în timpul călătoriei în Maldive este că religia oficială a țării este islamul și 100% din populația sa este musulmană. Drept urmare, insulele locale au reguli stricte care trebuie respectate. De exemplu, alcoolul și produsele din carne de porc sunt interzise pe insulele locale, inclusiv pe Malé. În timpul lunii sfinte a Ramadanului, care este de obicei în jurul lunii mai și iunie, maldivienii și musulmanii, în general, postesc pe tot parcursul zilei, iar unele magazine și restaurante pot fi închise.

moschee-in-Hulhmale-insula-artificiala-Male-Maldive

Maldive este un paradis pentru surferi
Maldive sunt un loc fantastic pentru surfing în timpul sezonului musonic din iunie până în august. Acest sezon de vârf de surfing are cele mai bune swell-uri (valuri pentru care merita sa faci surf) pentru pasionați. Dacă ești un surfer intermediar, lunile aprilie, mai, septembrie și octombrie au swell-uri mai mici și mai puțini surferi.

Stațiunile sunt practic pe propria lor insulă privată în Maldive
Majoritatea stațiunilor și hotelurilor din Maldive au propria lor insulă privată, așa că dacă stai la Club Med Kani sau la Club Med Finolhu, tu și alți oaspeți Club Med aveți întreaga insulă pentru voi. Pe aceste insule-stațiuni, restricțiile culturale locale nu se aplică turiștilor. Oaspeții sunt liberi să consume alcool și carne de porc și să poarte haine precum bikini și pantaloni scurți.

Nu toate insulele au același fus orar
Unele insule-stațiuni din Maldive au propriul fus orar, așa că nu te alarma dacă descoperi că ai pierdut o oră sau două pe drumul de la Malé la hotel. Multe stațiuni sunt cu una sau două ore înainte de ora locală pentru a profita la maximum de lumina soarelui, iar șederea în aceste locuri îți oferă mai mult timp pentru a te bucura de zi.

Despre numerar, bancomate și carduri de credit în Maldive
Un lucru bun de știut atunci când călătorești în Maldive este că dolarul american este acceptat pe majoritatea insulelor, împreună cu Rufiyaa Maldivian (MVR), ceea ce înseamnă că nu ar trebui să ai probleme în a cumpăra mâncare, băuturi și a rezerva excursii. Fiind o destinație de vacanță internațională, cardurile de credit sunt, desigur, acceptate. Deși nu este larg răspândit, poți găsi și bancomate pe insulele majore, așa că este posibil să retragi numerar atunci când ai nevoie.

Apa potabilă din Maldive
Fiind un arhipelag înconjurat de un ocean, aprovizionarea cu apă dulce din Maldive este limitată. Pentru a produce suficientă apă potabilă, folosesc desalinizarea prin osmoză inversă care produce apă perfect curată, dar elimină și mineralele naturale din aceasta. Cu toate acestea, unele insule își remineralizează apa potabilă. Dacă intenționezi să stai într-un hotel din Maldive pentru o perioadă îndelungată, cel mai bine este să ai săruri de rehidratare la tine pentru a te asigura că rămâi bine hidratat.

Este ilegal să iei scoici acasă
Ecosistemul de aici este unul fragil, iar guvernul face eforturi mari pentru a proteja biodiversitatea arhipelagului. Deși pare inofensiv, există o politică strictă împotriva colectării de scoici, carapace de țestoasă și corali. Crabii pustnici iubesc să-si facă casa facă din scoicile pe care le vezi pe plajă, iar acești crabi sunt esențiali în controlul populației de muscă de nisip.

Sistemul politic

Maldivele sunt o republică democratică reprezentativă prezidențială. Șeful statului, șeful guvernului și comandantul șef al Forțelor Naționale de Apărare din Maldive este președinte. Autoritatea legislativă supremă din țară este Majlisul Poporului, parlamentul. Sistemul juridic al Maldivelor se bazează pe dreptul islamic, cu amestecuri de drept comun englez, în primul rând în chestiuni comerciale. În 2008, o nouă constituție a deschis calea pentru primele alegeri prezidențiale multipartide. În octombrie 2016, Maldivele au anunțat că vor părăsi Commonwealth-ul. Constituția și alte legi și politici restricționează libertatea religioasă și, în practică, guvernul a aplicat aceste restricții. Restricțiile nu au fost aplicate pentru turiștii străini de pe insulele-stațiuni „nelocuite”. (Sursa: Nations Online)

Economie

Turismul este cea mai mare industrie din Maldive, reprezentând 28% din PIB și mai mult de 60% din încasările valutare ale Maldivelor.

Artă și Cultură 

Deși găzduiește puțin peste jumătate de milion de oameni, Maldivele au propria sa cultură și tradiții unice. Fiind o națiune insulară, cultura Maldivelor se bazează pe stilul de viață insular și se învârte în jurul mării. Cultura Maldivelor este influențată de culturile indienilor, africanilor și arabilor. Maldivienii au asimilat părți din toate aceste culturi și au construit o cultură unică. Se pot găsi încă influențe dravidiene asupra multor aspecte ale stilului de viață din Maldive chiar și astăzi. Ca rezultat al acestui amestec, deși se pot vedea asemănări și se pot lega de alte culturi, cultura Maldivelor are propria sa identitate unică – ceva de care toți maldivienii sunt mândri. (Sursa:Holidify)

Maldivienii sunt maeștri constructori de bărci. Barca tradițională din Maldive, dhoni, a fost modelată de-a lungul secolelor, rezultând o ambarcațiune care se potrivește perfect diferitelor condiții ale mărilor. Bucătăria tradițională se bazează în mare parte pe pește și nucă de cocos, cu mai multe feluri de mâncare care nu se pot compara cu nimic din regiune.

Muzica și dansul maldivienilor prezintă influențe puternice ale Africii de Est, Arabiei și subcontinentului indian. Industria filmului indian joacă un rol esențial, filmele și muzica Bollywood fiind populare în rândul multor oameni. Vechile melodii hindi rămân încă foarte populare și sunt de fapt o inspirație pentru multe melodii din Maldive. Un instrument popular în Maldive este bulbul tarang. Un alt tip de spectacole de muzică și dans foarte faimoase care folosesc tobe și incorporează ritmul acestora, cunoscut sub numele de Bodu Beru (Big Drum), se spune că are rădăcini nord-africane.

Există o tradiție bogată a meșteșugurilor din Maldive; ornamentele din lemn lăcuit, covorașele din stuf țesute fin și sculpturile în corali sunt meșteșuguri care s-au transmis de mai multe generații. (Sursa: Visit Maldives)

Festivaluri în Maldive

Deoarece religia principală a Maldivelor este islamul, majoritatea festivalurilor celebrate aici sunt festivaluri islamice. Festivalul major din Maldive este Eid. Este delectat cu fast și ardoare în toată țara, ca și în alte țări islamice. Celălalt festival islamic mare celebrat aici este ziua de naștere a Profetului, unde moscheile sunt pline de oameni care se roagă.

Un alt festival popular la nivel național și important pentru cultura Maldivelor este Ziua Națională sărbătorită în prima zi a celei de-a treia luni din calendarul lunar sau islamic. Evenimentul vede parade și marșuri care au loc în toate părțile țării. Un alt eveniment patriotic este sărbătorirea Zilei Republicii pe 11 noiembrie, care sărbătorește formarea Republicii Maldive.

Limba oficială

Limba oficială a Maldivelor se numește Dhivehi, care este de origine sanscrită indo-iraniană. Se poate observa că această limbă împrumută din toată influența și cultura Maldivelor. Dhivehi este înrudit cu sinhaleza – limba Sri Lanka – și cu alte limbi indiene. Limba este în scrierea Thaana și este scrisă de la dreapta la stânga ca limbile arabe. Interesant este că oamenii din Maldive sunt numiți local Dhivehin, un cuvânt a cărui rădăcină poate fi urmărită până la cuvântul indian „deevi”, care înseamnă insulă.

Societatea și ocupația oamenilor din Maldivei
Societatea și cultura din Maldive depind de mare. Viața de zi cu zi și societatea se învârt în jurul mării și a locurilor de muncă pe care aceasta le oferă. Spre deosebire de alte țări din Asia de Sud din care Maldive își împrumută cultura, unde patriarhatul este predominant și se așteaptă ca femeile să fie supuse, în Maldive femeile joacă un rol crucial în societate. Ei dețin poziții influente și reprezintă o parte semnificativă a forței de muncă. S-a postulat chiar că societatea are origini matriarhale. Proprietatea este transmisă atât fiilor, cât și fiicelor, iar adesea femeile își păstrează numele de familie fără a adopta numele de familie al soțului lor după căsătorie. Importanța femeilor poate fi explicată prin faptul că bărbații erau pescari și ieșeau în timpul zilei la pescuit, în timp ce femeile se ocupau de case și de celelalte treburi afară.

Viața de noapte în Maldive

Maldive oferă un echilibru corect între romantism, aventură și o viață de noapte interesantă. Viața de noapte din Maldive este mult mai variată decât este percepută a fi. Pe lângă opțiunile de baruri și cluburi, puteți urmări curse de crabi, face snorkelling noaptea și viziona filme la cinematograf în junglă. Iată câteva petreceri și locuri populare pentru a te bucura de viața de noapte din Maldive: petrecere subacvatică la Subsix, nopți de jazz și trupe live la Kurumba, nopți albe la Kuredu, karaoke la Aaaveee, cinema in jungla la Gili Lankanfushi, pescuit noaptea cu barca pe plaja Bandos, cine private romantice, vizitarea plajelor stralucitoare și multe altele.

viata-de-noapte-dans-muzica-Maldive
Foto: Overa Tours

jazz-coffee-shop-viata-de-noapte-in-Maldive

Privind plajele stralucitoare, o explozie de organisme bioluminiscente face ca plajele să pară presărate de praf albastru de zână. Când valurile se sparg de țărm, nisipul începe să strălucească. Aceste plaje strălucitoare sunt într-adevăr o priveliște de văzut; a auzi pe cineva descriind sau a vedea poze, nu face dreptate acestui loc. Insula Mudhdhoo, cunoscută și sub numele de Insula Vaadhoo, situată pe atolul Raa, este una dintre destinațiile turistice populare din Maldive, renumită pentru valurile sale bioluminiscente care strălucesc noaptea.

În topul plajelor bioluminescente de diverse culori din lume se regăsesc: Puerto Mosquito, Vieques, Puerto Rico; Sam Mun Tsai Beach, Hong Kong; San Juan Island, Washington, SUA; Ha Long Bay, Vietnam; Pandangbai Port, Bali; Torrey Pines Beach, San Diego; Mission Bay, Auckland, Noua Zeelandă; Toyama Bay, Japonia; Reethi Beach, Maldive; Waitomo, Noua Zeelandă; Lacurile Gippsland care sunt cea mai mare rețea de căi navigabile interioare din Australia; Glistening Waters, Jamaica; Manasquan Beach, New Jersey; Indian River și Laguna Mosquito, Florida.

Foto: Fairmont Maldives

Excursie in Maafushi, Maldive 

Maafushi este una dintre cele mai mari și mai populare insule locale din Maldive. Este situata în atolul Malé Sud, la doar 27 km de Malé. Dimensiunea insulei este de 1270 x 265 m. Insula în sine are o formă alungită. Doar 2700 de oameni trăiesc pe insulă, ceea ce face uimitor faptul că atât de mulți oameni pot trăi pe o bucată de pământ atât de mică, dar ca și pe alte insule, nu se simte că locul este supraaglomerat. Maafushi vă oferă ocazia să explorați mai în profunzime spiritul local.

Insulele Maldive sunt un loc minunat pentru a călători. Au ceva pentru toată lumea, de la familii cu copii la cupluri aflate într-o evadare romantică.

 

În funcție de perioadă, poți găsi prețuri foarte atractive. Iată de exemplu un pachet în Maldive pe care Avanti Holiday îl promovează pentru luna septembrie 2023:

Vacanță în Maldive – 1879 euro/pers – perioada 17-25 septembrie 2023.

Pachetul include:

  • zbor de linie Qatar Airlines (escală Doha)
  • cazare 7 nopți The Barefoot Eco Hotel 4*
  • regim de masă: pensiune completă
  • bagaj de cală și bagaj de mână
  • transfer aeroport – hotel – aeroport cu zbor intern
  • asistență turistică
  • toate taxele incluse

Dacă mai prinzi oferta când citești această postare poți face rezervare prin e-mail sau telefon, iar dacă nu sau dacă nu ești hotărât/ă încă privind vacanța ta exotică, pe website-ul agenției Avanti Holiday sau pe pagina de Facebook Avanti Holiday găsești tot ce vrei, de la oferte early booking și last minute până la oferte de circuite și sejururi în alte destinații exotice precum Mauritius, Mexic, Tenerife, Cuba, Bali, Salalah și multe altele. Dacă nu, îți facem un pachet croit pe bugetul, nevoile și dorințele tale 🙂

Dacă Maldive nu este ce vrei acum, poate Rio de Janeiro e mai aproape de ceea ce îți dorești, dacă nu era deja trecut în jurnalul tău de călătorii 🙂

1 thought on “Prima dată în Maldive? Locul unde stațiunile sunt insule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *